Slide background

alga levo gore

zvezdica2

m header

m sto e spirulina

Спирулината е плавозелена алга во форма на спирала. Таа е една од најстарите фотосинтетски форми на живот кои создавајќи кислород во атмосферата овозможиле создавање и еволуција на повисоки форми на живот во природата. Спирулината е бесмртен организам кој се обновува себеси 3 милијадри години и ја содржи мудроста и искуството на природата кодирана во сопствената ДНК. Спирулината е најкомплетна и најмоќна храна на светот.

Таа е богат извор на хранливи состојки со концентрација поголема од било која храна, зеленчук, овошје, семе или билка и има бројни полезности за човечкиот организам. Го зајакнува имунитетот, го храни, прочистува, обновува, подмладува и штити од болести. Спирулината е 100% природна, не содржи конзерванси, лесно е сварлива, погодна е за употреба за сите возрасти и претставува извонредна замена за вештачки произведените минерали и витамини.

m sirok spektar

m sto sodrzi

 

Протеини и амино киселина

Содржи висококвалитетни растителни протеини (околу 63%) кои се биолошки комплетни бидејќи ги содржат сите есенцијални и неесенцијални амино-киселини.

 

Витамини

Содржи целосен спектар на витамини во совршено избалансиран размер. Ги содржи сите Б витамини, а особено е богата со витаминот Б-12 кој го има повеќе од било која храна, витамините Б-1, Б-2 (рибофлавин), Б-3 (ниацин), Б-5, Б-6, Б-7 (бионтин), Б-9 (фолна киселина),како и витамините Ц и К.

 

Минерали

Додека расте, ги апсорбира скоро сите минерали есенцијални за човечкиот организам. Спирулината е богата со железо, калциум, цинк, селен, магнезиум, фосфор и јод.

 

Есенцијални масни киселини

Спирулинатa ги содржи најпотребните Омега 3 и 6 есенцијални масни киселини, вклучувајќи ја и ГЛА (гама линолеинска киселина) која ја има во таа форма единствено во мајчиното млеко, која помага за развојот на доенчињата и ја подобрува работата нa срцето.

 

Пигменти

Спирулината е виножито од природни пигменти кои помагаат за синтеза на ензими потребни за регулирање на метаболизмот. Содржи фикоцианинот кој го стимулира и зајакнува имуниот систем. Во изобилство има хлорофил кој е одличен прочистувач на организмот и се нарекува зелена крв заради сличниот состав со хемоглобинот од крвта.

 

Картеноиди

Спирулината содржи комплекс од алфа, бета и гама картеноиди природни антиоксиданси кои работејќи во синергија пружаат моќна заштита на организмот.

m portokalovi m zosto se koristi m1 m2 m3 m4 m5 m6 m7 m8 m portokalovo1 m blog

Убавината одвнатре и однадвор 

Повеќе...

Спирулината препорачана од NASA 

Повеќе...

10 знаци дека имате недостаток на железо 

Повеќе...

Спирулина против воспаленија и алергиски ринитис 

Повеќе...

Jа балансира PH вредноста во вашето тело 

Повеќе...

Хлорофил зелена крв 

Повеќе...

До совршен тен со Бета-каротен 

Повеќе...

Храна за шампиони 

Повеќе...

 sto e spirulina

Спирулината е плавозелена алга во форма на спирала. Таа е една од најстарите фотосинтетски форми на живот кои создавајќи кислород во атмосферата овозможиле создавање и еволуција на повисоки форми на живот во природата. Спирулината е бесмртен организам кој се обновува себеси 3 милијадри години и ја содржи мудроста и искуството на природата кодирана во сопствената ДНК. Спирулината е најкомплетна и најмоќна храна на светот.

Таа  е богат извор на хранливи состојки со концентрација поголема од било која храна, зеленчук, овошје, семе или билка и има бројни полезности за човечкиот организам. Го зајакнува имунитетот, го храни, прочистува, обновува, подмладува и штити од болести. Спирулината е 100% природна, не содржи конзерванси,  лесно е сварлива, погодна е за употреба за сите возрасти и претставува извонредна замена за вештачки произведените минерали и витамини.

sto sodrzi

zvezdica1

gore desno apcinja

raka spirulina

Спирулина со својот состав и широк спектар од хранливи состојки ги воодушевува нутриционистите ширум светот. Мајката природа во спирулината споила преку 4000 хранливи состојки од витално значење за човечкиот организам.

 

Протеини и аминокиселини

Содржи висококвалитетни растителни протеини (околу 63%) кои се биолошки комплетни бидејќи ги содржат сите есенцијални и неесенцијални амино-киселини.

 

 

Витамини

Содржи целосен спектар на витамини во совршено избалансиран размер. Ги содржи сите Б витамини, а особено е богата со витаминот  Б-12  кој го има повеќе од било која храна, витамините Б-1, Б-2 (рибофлавин), Б-3 (ниацин), Б-5, Б-6, Б-7 (бионтин), Б-9 (фолна киселина),како и витамините Ц и К.

 

 

Минерали

Додека расте, ги апсорбира скоро сите минерали есенцијални за човечкиот организам. Спирулината е богата со железо, калциум, цинк, селен, магнезиум, фосфор и јод.

kletka krug desno

zeleno o zeleno

 
morkov
39X
ПОВЕЌЕ БЕТА КАРОТЕН
ОД МОРКОВИТЕ
spanak
23X
ПОВЕЌЕ ЖЕЛЕЗО ОД
СПАНАЌОТ
mleko
300%
ПОВЕЌЕ КАЛЦИУМ
ОД МЛЕКОТО
meso
400%
ПОВЕЌЕ ПРОТЕИНИ ОД
ГОВЕДСКО МЕСО
 

kletka dole levoo

 

 

Есенцијални масни киселини 

Спирулинатa ги содржи најпотребните Омега 3 и 6 есенцијални масни киселини, вклучувајќи ја и ГЛА (гама линолеинска киселина) која ја има во таа форма единствено во мајчиното млеко, која помага за развојот на доенчињата и ја подобрува работата нa срцето.

 

Пигменти 

Спирулината е виножито од природни пигменти кои помагаат за синтеза на ензими потребни за регулирање на метаболизмот. Содржи фикоцианинот кој го стимулира и зајакнува имуниот систем. Во изобилство има хлорофил кој е одличен прочистувач на организмот и се нарекува “зелена крв“ заради сличниот состав со хемоглобинот од крвта.

 

Картеноиди

Спирулината содржи комплекс од алфа, бета и гама картеноиди – природни антиоксиданси кои работејќи во синергија пружаат моќна заштита на организмот.

kasiki

algidesno dole so zeleno

krukcinja levo

zosto sekoristi

1
Го подмладува
организмот
2
Ја подобрува
работата на срцето
3
Моќен тоник за
имуниот систем
4
За одлична нутриција
во бременост
5
Предменструален
синдром и Спирулина
6
Го подобрува
видот
7
Подобар
дигестивен систем
8
Ја подобрува
работата на мозокот

federce

krukcinja desno

blog

Убавината одвнатре и однадвор 

Повеќе...

Спирулината препорачана од NASA 

Повеќе...

10 знаци дека имате недостаток на железо 

Повеќе...

Спирулина против воспаленија и алергиски ринитис 

Повеќе...

Jа балансира PH вредноста во вашето тело 

Повеќе...

Хлорофил зелена крв 

Повеќе...

До совршен тен со Бета-каротен 

Повеќе...

Храна за шампиони 

Повеќе...

m header

m sto e spirulina

Спирулината е плавозелена алга во форма на спирала. Таа е една од најстарите фотосинтетски форми на живот кои создавајќи кислород во атмосферата овозможиле создавање и еволуција на повисоки форми на живот во природата. Спирулината е бесмртен организам кој се обновува себеси 3 милијадри години и ја содржи мудроста и искуството на природата кодирана во сопствената ДНК. Спирулината е најкомплетна и најмоќна храна на светот.

Таа е богат извор на хранливи состојки со концентрација поголема од било која храна, зеленчук, овошје, семе или билка и има бројни полезности за човечкиот организам. Го зајакнува имунитетот, го храни, прочистува, обновува, подмладува и штити од болести. Спирулината е 100% природна, не содржи конзерванси, лесно е сварлива, погодна е за употреба за сите возрасти и претставува извонредна замена за вештачки произведените минерали и витамини.

m sirok spektar

m sto sodrzi

 

Протеини и амино киселина

Содржи висококвалитетни растителни протеини (околу 63%) кои се биолошки комплетни бидејќи ги содржат сите есенцијални и неесенцијални амино-киселини.

 

Витамини

Содржи целосен спектар на витамини во совршено избалансиран размер. Ги содржи сите Б витамини, а особено е богата со витаминот Б-12 кој го има повеќе од било која храна, витамините Б-1, Б-2 (рибофлавин), Б-3 (ниацин), Б-5, Б-6, Б-7 (бионтин), Б-9 (фолна киселина),како и витамините Ц и К.

 

Минерали

Додека расте, ги апсорбира скоро сите минерали есенцијални за човечкиот организам. Спирулината е богата со железо, калциум, цинк, селен, магнезиум, фосфор и јод.

 

Есенцијални масни киселини

Спирулинатa ги содржи најпотребните Омега 3 и 6 есенцијални масни киселини, вклучувајќи ја и ГЛА (гама линолеинска киселина) која ја има во таа форма единствено во мајчиното млеко, која помага за развојот на доенчињата и ја подобрува работата нa срцето.

 

Пигменти

Спирулината е виножито од природни пигменти кои помагаат за синтеза на ензими потребни за регулирање на метаболизмот. Содржи фикоцианинот кој го стимулира и зајакнува имуниот систем. Во изобилство има хлорофил кој е одличен прочистувач на организмот и се нарекува зелена крв заради сличниот состав со хемоглобинот од крвта.

 

Картеноиди

Спирулината содржи комплекс од алфа, бета и гама картеноиди природни антиоксиданси кои работејќи во синергија пружаат моќна заштита на организмот.

m portokalovi m zosto se koristi m1 m2 m3 m4 m5 m6 m7 m8 m portokalovo1 m blog

Убавината одвнатре и однадвор 

Повеќе...

Спирулината препорачана од NASA 

Повеќе...

10 знаци дека имате недостаток на железо 

Повеќе...

Спирулина против воспаленија и алергиски ринитис 

Повеќе...

Jа балансира PH вредноста во вашето тело 

Повеќе...

Хлорофил зелена крв 

Повеќе...

До совршен тен со Бета-каротен 

Повеќе...

Храна за шампиони 

Повеќе...

 sto e spirulina

Спирулината е плавозелена алга во форма на спирала. Таа е една од најстарите фотосинтетски форми на живот кои создавајќи кислород во атмосферата овозможиле создавање и еволуција на повисоки форми на живот во природата. Спирулината е бесмртен организам кој се обновува себеси 3 милијадри години и ја содржи мудроста и искуството на природата кодирана во сопствената ДНК. Спирулината е најкомплетна и најмоќна храна на светот.

Таа  е богат извор на хранливи состојки со концентрација поголема од било која храна, зеленчук, овошје, семе или билка и има бројни полезности за човечкиот организам. Го зајакнува имунитетот, го храни, прочистува, обновува, подмладува и штити од болести. Спирулината е 100% природна, не содржи конзерванси,  лесно е сварлива, погодна е за употреба за сите возрасти и претставува извонредна замена за вештачки произведените минерали и витамини.

Slide background
Се чувствувам полн со енергија,
а сезонските настинки се веќе минато.
- Марио Настев -
Slide background
Живеам втор живот по инфарктот
благодарение на мојата Спирулина
- Илија Ристовски -
Slide background
Спирулината е најдобрата нега за
мојата коса, кожа и нокти.
- Маринела Сајкаџиева -
Slide background
Со спирулината заборавив на надуеноста,
мачнините и нередовната столица.
- Горан Петрески -